Cap Polo’s Valiz Çeşitleri, C.A.P Polo Valiz, Cap Polo’s valiz markası Albatros valiz çanta firmasının markasıdır. Kavram karmaşası olmasın diye biz sadece Cap Polo diyoruz.

Cap Polo's Valiz Çeşitleri

Cap Polo’s Valiz Çeşitleri

Cap Polo’s Valiz

Cap Polo 726K Valiz
Cap Polo 717K Valiz
Cap Polo 715RC Valiz
CapPolo 690K Valiz
Cap Polo 640EKO ValizADCW
Cap Polo 618 Vaiz
Cap Polo 604E ValizADCW
Cap Polo 603E Valiz
Cap Polo 525RC ValizADCW
Cap Polo 510 ValizADCW
Cap Polo 500RC ValizADCW
Cap Polo 420E ValizADCW
Cap Polo 410EKO ValizADCW
Cap Polo 410E ValizADCW
Cap Polo 400EKO ValizADCW
Cap Polo 400E ValizADCW
Cap Polo 2010E ValizADCW
Cap Polo's 2009K ValizADCW
Cap Polo's 112RC ValizADCW
Cap Polo's 108RC ValizADCW
Cap Polo's 102RC ValizADCW

Albatros Valiz Çanta, Cap Polo’sCap Polo’s Valiz Markası altında, ABS ve PP valizler üretir. Ekonomik durumunuza bağlı olarak, ABS veya PP valizleri tercih edebilirsiniz. ABS valizler PP valizlere göre daha uygun fiyatlıdır.

Bavul Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-Bavul Ağırlığı

Her boy valiz için hafiflik birinci şart. Her ne kadar tekerlekli olursa olsun valizinizi indir kaldır bir çok kez taşımanız gerekecek. Üstelik havayollarının ağırlık sınırları da söz konusu. Her zaman hafif valiz seçmeye çalışın.

2-Tekerlekler

Valizinizi havayolu seyahatlerinde kullanıyorsanız tekerlek sayısı önemlidir. 2 tekerlekli çekçekli valizler iş görse de 4 tekerlekli bavul daha rahattır. Bavul alırken tekerleklerin bavula monte ediliş şekline ve bağlantı parçalarının sağlamlığına dikkat edin. uçak yolculuklarında bavul hasarları çoğunlukla tekerlek kırılması şeklinde olabiliyor. 

3-Dış Kabuk

Valizin yapıldığı malzeme kırılgan ve ince ise ilk bir kaç seyahatten sonra elinizde yumurta çatlamış kırılmış bir bavulla geri dönebilirsiniz. Dış kabuğu kalın olanlarda ise ağırlık problemi olur. O yüzden çok güvendiğiniz markalar dışında sert kabuklu bavullar tavsiye edilmez. Kumaş valiz  alıyorsanız ise mutlaka su ve nem geçirmez bir malzeme olmasına dikkat edin.

4-Körüklü mü?

Seyahate giderken itina ile bavulunuza  yerleştirdiğiniz eşyalar dönüşte nedense bir türlü sığmaz. Çok alışveriş yapmasanız da sanki her şey genleşir. İşte böyle durumlar için körüklü bavullar birebirdir Körükler sayesinde bavul hacminiz %20 genişler.

5-Dikiş Kalitesi

Valiz alırken kalitesini anlamanın püf noktalarından biri de dikişlerine bakmaktır. Dıştaki ek yerlerinin kenarı kaplanmış, kilit dikişi kullanılmış mı? Fermuar kalitesi ve dikişleri sağlam mı? Sapı kaliteli bir malzemeden mi? Valize sağlamca dikilmiş mi? Bunlar valizinizin uzun ömürlü olması için olmazsa olmaz kurallardır.

6-Çekçek boyu ve malzemesi

Yeni bavul satın alırken en dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de çekçek saplarıdır. Bunların bavula bağlantı parçaları mutlaka dayanıklı ve sağlam  malzemeden ve iyi monte edilmiş olmalıdır. Alırken üşenmeden bir kaç defa açıp kapayın. Herhangi bir takılma ya da kayma olup olmadığına bakın. Boy ve yükseklik kademelerini kendi boyunuzla  ölçün.

7-Her santimin önemi var

Valizinizin dışı kadar iç tasarımı da çok önemli. İç ceplerini, fermuarlı gözlerini, bölmeleri dikkatlice kontrol edin. İçi iyi tasarlanmış, bölmeler yaratılmış bir valiz seyahat sırasında size büyük kullanım kolaylığı sağlar. Eşyalarınız çok daha iyi organize eder aradığınızı şıp diye bulursunuz. Kimi bavullarda iç kılıflar tamamen çıkartıp yıkanabiliyor. Elbette bu da extra bir rahatlıktır.

8-Renginiz belli olsun?

İster uçak, ister otobüs isterse gemi seyahatinde olsun bavulların %80’i siyahtır. Bu da valizinizin diğerleriyle karışmasına, uzaktan hemen seçilememesine yol açabilir. O yüzden yeni bavul alırken biraz daha cesur olun, farklı renkleri tercih edin.

9-İsim etiketi çok önemli

Bavulunuzun uçakta veya herhangi bir yerde kaybolmamamsı için üzerine yazacağınız isim ve adres çok önemlidir. Adres, telefon ve isim bilgisi olmayan bavullar kaybolduğunda herhangi bir hak idda etmeniz çok zor olur. Elbette valizinize sonradan bir isimlik de takabilirsiniz. 

10- Valiz Boyutları

Yolculuk sırasında bavulunuzun hep yanınızda olması kaybolma ve kırılma riskini en aza indirir. Büyük ve orta boy bavul elbette çok işe yarar. Ancak elinizde kabin boy bir bavul olması da her aman hayatı kolaylaştırır. Genellikle kabin boy bavullar 55x40x23 cm boyutundadır.

Polo Valiz Fiyatları İçin Arayınız

Perpa B Blok Kat: 8 No: 1255 (Halk Bankası yanı) Şişli – İstanbul

Tel: 0212.210 71 91 Gsm: 0532 213 60 15

Polo nedir?

At üzerinde oynanan bir oyundur. Dörder kişilik iki takım arasında oynanır. Topu rakip kalenin arasından geçirip sayı kazanmak esasına dayanır. Polo alanının uzunluğu 90 metre, genişliği 50 metredir. Çevresi 30 sm. yüksekliğinde çitle çevrilmiştir. Kale direklerinin arasındaki açıklık 8 metredir. Yükseklik 3 metredir. Direkler kalın saz veya kolay kırılabilen madenden yapılır. Bambu kamışının kökünden yapılan polo topunun ağırlığı 120 gr., çapı ise 8 sm.’dir.

Oyun 8 dakikalık 7 devre sürer. Devre araları 3 er dakikadır. Polo eski bir Türk sporudur. 4.000 yıl önce oynandığı bilinmektedir. Bugün ise en çok Amerika, Arjantin, Hindistan ve İngiltere’de tutulup sevilmektedir. Bu oyunda iki rakip takımın sürücüleri ellerinde ucu çekiç gibi olan uzun sopalarla ağaçtan yapılmış topa vurarak rakip takımın kalesine gol atmaya çalışırlar. Oyun açık veya kapalı sahada oynanabilir.

polo

Diğer oyunlara benzemeyen bir özelliği eşit olmayan kabiliyetteki takım ve oyuncuların eşit bir halde yarış yapmalarını sağlayan handikap (engelli) sistemdir. Oyunun temel şekli hokey (el topu) ve futbola benzer. Oyun, çok yüksek masraf gerektirdiğinden genellikle zengin sporu sayılır ve katılma az olur. Birleşik Amerika’da 1950’de aktif 500 oyuncu varken, 1970’lerde kayıtlı oyuncu sayısı sadece 1300 adettir. Bu sporda geleneksel olarak güçlü memleketler Arjantin, BirleşikAmerika ve İngiltere’dir.

Kökeni, Orta Asya’da Türklerin oynadıkları “Çövgen” oyununa dayanır. Bu oyunun, Tibet üzerinden Hindistan’a geçtiği bilinir. Nitekim “Polo” sözcüğü Tibet dilinde “top”anlamına gelir. Oyunu 1875’te Hindistan’da görüp tanıyan İngiliz askerleri, bu sporu ülkelerine götürdüler. İngiliz Hurlingham Kulübü tarafından yönetmeliği çıkarılarak kuralları saptandı. Polo, Türkiye’de uzun yıllar özellikle Muhafızgücü Kulübü tarafından yerleştirilmeye, yaşatılmaya çalışıldıysa da, günümüzde yapılmamaktadır.

Oyun

Açık saha oyunu 274×146 m ebadında ve çevresi 279 m korkulukla çevrili sahada oynanır. bazen genişliği 183 m olan ve çevresi korkuluksuz saha kullanılır. Sahanın her iki tarafındaki kalelerin genişliği 7.3 m’dir. Takım, dört oyuncudan meydana gelir: 1 numara; gol atmaktan sorumlu ileri oyuncusu. 2 numara; topu kapmak için çalışan sert bir sürücü olmalı. 3 numara; en güçlü oyuncu, takımın idarecisi. 4 numara; savunmada bulunan geri oyuncusudur. Bir maç, her biri 7.5 dakika olan 6 dönemden meydana gelir. Oyunda bulunan bu devrelere “c hukkar”, “c hukker”, veya “cu hukkal” denir.

Beraberlik halinde oyun uzatılabilir. Polo, oyuncular ve atlar için çok riskli olduğundan iki atlı, bir de yaya hakem tarafından bir dizi çok katı oyun kaideleri uygulanarak idare edilir. Faulün derecesine göre verilen cezalar değişir. Faul yapılan takıma kaleden 27.37 veya 55 m uzaktan serbest atış verilebilir. Birçok maçta, yarışın eşit şartlarda yapılmış olması için handikap (engel) sistemi kullanılır. Her oyuncu 0’dan 10 gole kadar, kabiliyetine göre bir engel bir gol sayısı alır. 10 gol alan en iyi oyuncu demektir. Bir engelli maçta, bir takımdaki oyuncuların engel gol sayıları toplanır; iki takımın toplam sayılarının farkı kadar gol, daha düşük engelli takıma verilir.

Atlar ve teçhizat

Oyunda binilen atlar; büyük, süratli, zeki ve iyi yetiştirilmiş hayvanlardır. Oyuncunun verimliliğinin % 75’inin bindiği hayvana bağlı olduğu kabul edilmektedir. Açık saha polo oyununda kullanılan top 7-9 cm çapında olur ve ekseriya söğüt ağacından yapılmıştır. Ucu çekiç gibi olan sopanın boyu ise 112-135 cm’dir. Topa bu sopanın ucundaki 24.2 cm uzunluğundaki çekiçbaşı gibi kısmın yan tarafı ile vurulur. Sopanın toplam ağırlığı 198,5 gramdır. Kapalı saha oyunu: 91.4×45.7 m ebadında ve 1.2-1.36 m tahtadan korkulukla çevrili sahada her bir takımda üç oyuncu ile oynanır. Top, küçük bir futbol topuna benzer, şişirilmiş deri bir toptur.

Tarihi

Polo; ilk defa İran’da oynandı. Bu oyunun orada en azından M.S. 1. yüzyılda oynandığı tahmin edilmektedir. Oyun daha sonra Tibet ve Çin’e, son olarak Hindistan’a geçti; oradan da İngilizler aldı ve oyun İngiltere’de popüler hale geldi. Oyunu, New York Herald’in yayımcısı James Gordon Bennet 1876’da Amerika’da tanıttı. Bu sporun yönetici birimi olan Birleşik Devletler Polo Cemiyeti (USPA) 1890’da teşkil edildi. 1970’lerde USPA’nın 140 üye kulübü vardı ve bu kuruluş milli ve mahalli turnuvalar düzenliyordu. Dikkatler okullararası müsabakalara teksif edildi ve bu şekilde iyi oyuncular yetiştirildi.

1886’da Britanya ile Birleşik Devletler arasında yapılan ilk maçtan beri milletlerarası müsabakalar bu sporun en ilgi çekici yanı olmaktadır. 1909’da Amerikan takımı bu oyunda yenilik sayılabilecek hızlı ve uzun vuruşlu oyun sitiliyle İngiliz takımını yendi. Birleşik Devletler ile Arjantin arasında güçlü bir rekabet gelişti ve 1928’den beri bu iki ülke peryodik olarak Amerika Kupası için yarışmaktadırlar. Amerikan takımları aynı zamanda Koronasyon (Caronatron) Kupası için İngiltere ile, Kamaşo (Camacho) Kupası için Meksika ile yarışmaktadır. Polo, en son 1936’da olmak üzere, dört defa olimpiyat oyunlarının gündemine girmiştir. Zamanımızda olimpiyat oyunlarında bu spor bulunmamaktadır.

Sözlükte “polo” ne demek?

1. Atlara binilerek değnekle oynanan bir çeşit top oyunu, çevgen.

Valiz Fiyatları İçin Arayınız

Aben Çanta Perpa B Blok Kat: 8 No: 1255 (Halk Bankası yanı) Şişli – İstanbul

Tel: 0212.210 71 91 Gsm: 0532 213 60 15

VALİZ ÇEŞİTLERİ

ABEN ÇANTA MARKALAR

ABEN ÇANTA ÜRÜNLER

ABEN ÇANTA ANA SAYFA

AMBALAJ MALZEMELERİ

PERPA FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ