Kompanzasyon Firmaları Perpa Ticaret Merkezi’ndedir.

Kompanzasyon Firmaları

Kompanzasyon Firmaları

Enmag ElektrikADCW
Omsan Trafo Regülatöradcw

Omsan Trafo Regülatör Harmonik Filtre Şönt Reaktör

/
Omsan Trafo Regülatör Harmonik Filtre Şönt Reaktör Omsan…
Erdemir Elektrikadcw

Erdemir Elektrik Pano İmalatı Otomasyon Kompanzasyon

/
Erdemir Elektrik Elektrik sektöründe pazarlama, satış…
Real Mühendislikadcw

Real Mühendislik Trafo Merkezi Enerji Nakit Hatları

/
Real Mühendislik Real Mühendislik 2017 yılında Recep…

Kompanzasyon firmaları

Kompanzasyon firmaları Perpa Ticaret Merkezi’ndedir. Elektrik enerjisinde kalitenin yakalanabilmesi için Reaktif Güç Kompanzasyonu ismini verdiğimiz sistem geliştirilmiştir.

Reaktif Güç

Rektif güç, endüktif yüklü devrelerde, manyetik devrenin uyartımı için çekilip bir sonraki döngüde geri iade edilen güçtür. “Q” harfi ile gösterilir. Bu güç, endüktif yük üzerinde harcanmaz. Sadece depo edilir ve tekrar kaynağa gönderilir. Dolayısıyla, kaynakla endüktif yük arasında sürekli olarak reaktif güç alışverişi yapılır. Son kullanıcı ve sanayi bazında talep arttıkça reaktif yüklerde çok hızlı bir şekilde artmaya başlamıştır. Bu yüklerin büyük çoğunluğu omik-endüktif özelliktedir.

Reaktif Güç Talep Eden Sistemler

Kompanzasyon Firmaları Kompanzasyon panoları

Kompanzasyon Firmaları Kompanzasyon panoları

Düşük ikazlı senkron makinalar

Asenkron motorlar

Senkron motorlar

Bobinler

Transformatörler

Redresörler

Endüksiyon fırınları, ark fırınları

Kaynak makinaları

Havai hatlar

Fluoresan lamba balastları

Sodyum ve cıva buharlı lamba balastları

Neon lamba balastları vs.

İndüksiyon prensibi ile çalışan bu makinalarda, özellikle elektrik motorlarında, manyetik alanların oluşması için reaktif güç gereklidir.

Reaktif Güç Kompanzasyonu

Ülkemizde fosil yakıt kaynaklarına yeterince sahip olmadığımızdan bu kaynakları oldukça pahalı kullanmaktayız. Bilindiği üzere ülkemizde elektrik üretiminin büyük bir kısmınıda bu kaynaklardan sağlamaktayız. Sonuç olarak üretimin yanında verimliliği esas ilke kabul ederek mevcut enerji sisteminden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Elektrik enerjisinde kalitenin yakalanabilmesi için Reaktif Güç Kompanzasyonu ismini verdiğimiz sistem geliştirilmiştir.

Kompanzasyon Nedir ?

Kompanzasyon, akım ile gerilim arasındaki faz farkının en ideal olabilecek açıya getirilerek, sistemi olumsuz etkileyen reaktif güçlerin sıfıra yaklaştırılması olayıdır. Yani güç faktörü cosΦ düzeltilir. Böylece enerji iletim hatlarının ve şebekenin gereksiz yere yüklenmesine sebep olan ve kayıpları artıran reaktif güç, olabildiğince minimum seviyede tutulur. 

Reaktif  gücü dengeleme ve akım ile gerilim arasında oluşan faz farkını olabildiğince azaltma işlemine reaktif güç kompanzasyonu denir. Eğer reaktif güç kompanzasyonu yapılmazsa, şebekede kayıplar oluşur. İletim hatları ve kablolar daha fazla akım çeker ve bu yüzden büyük gerilim düşümleri meydana gelir. Hatlarda gerilim düşümlerinin meydana gelmesi, enerji taşıma kapasitesini düşürür. Sonuç olarak kompanzasyon sayesinde daha kaliteli, daha ucuz ve daha verimli bir enerji kullanırız.

Reaktif güç kompanzasyonu, kompanzasyon kondansatörleri ile yapılır. Bir reaktif güç rölesine istenilen düzeyde yapılması gereken güç faktörü vs. ayarlar girilir. Reaktif güç rölesi, sistemi sürekli izleyerek reaktif gücün durumuna göre kondansatör banklarından kondansatör gruplarını devreye alıp çıkararak reaktif güç kompanzasyon işlemini gerçekleştirir. Ayrıca bazen de senkron motorlar sayesinde de reaktif güç kompanzasyonu yapılabilmektedir.

ELEKTRİK ELEKTRONİK FİRMALARI  

PERPA FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ  

PERPA İLETİŞİM

7 cevaplar
« Daha Eski Yorumlar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ELEKTRONİĞİ KOMPANZASYON FİRMALARI KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI ELEKTRİK ELEKTRONİK FİRMALARI PERPA FİRMALARI ANA SAYFA […]

  2. […] 38 Web :http://www.erdemirelektrik.com.tr E-Mail :info@erdemirelektrik.com.tr ELEKTRİK PANOLARI KOMPANZASYON FİRMALARI ELEKTRİK MALZEMELERİ   ELEKTRİK ELEKTRONİK   PERPA FİRMALARI   ANA SAYFA   PERPA […]

« Daha Eski Yorumlar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın