Köy Yumurtası Doğal Ürün Diyarı Selim Paşa Çiftliği

Köy Yumurtası

Köy Yumurtası

Köy Yumurtası

Köy Yumurtası doğal ürünler diyarı Selim Paşa Çiftliği’nden.

Arayın İşyerinize Gelsin

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 5 No: 396 Şişli – İstanbul
Telefon: 0212 221 66 76
WhatsApp: 0506 138 76 17

Köy Yumurtası Koli 45 TL

BALLAR GÜNLÜK SÜT
Karakovan Balı 110 TL 3 Lt İnek Sütü 25 TL
Petek Bal 60 TL 5 Lt İnek Sütü 35 TL
Lavanta Balı 180 TL 1 Lt Manda Sütü 20 TL
Lavanta Balı 450 gr 100 TL KAHVALTILIKLAR
Süzme Çiçek Balı 100 TL Kavurma 210 TL
Narenciye Balı 80 TL Kangal Sucuk 125 TL
Sedir Balı 130 TL Sosis 115 TL
Baliva 90 TL Salam 115 TL
Arı Sütü 110 TL Kaşar Peyniri 700 gr 55 TL
Propolis 110 TL TATLILAR
Çam Balı 70 TL Marlenka Tatlısı 22 TL
Polen 60 TL Tiramisu 18 TL
Arı Sabunları (Propolis Sabunu) 18 TL DOĞAL ÜRÜNLER
MANTI ÇEŞİTLERİ Erişte Renkli 15 TL
Kafkas Mantısı 50 TL Sos 15 TL
Kaşık Mantı 50 TL Köy Yumurtası Koli 45 TL
Özbek Mantısı 50 TL Tereyağı 75 TL
İçli Köfte 50 TL Peksimet 20 TL
SOSLAR Halep Sabunu 10 TL
Romesco Sos 25 TL Halep 6’lı Sabun 60 TL
Chili Sos 25 TL Pul Biber 10 TL
Femer Sos 25 TL Nane 7 TL

Selim Paşa Çiftliği ”İçimizdeki doğa sevgisini yaşayabilmek, o günlerde 3 yaşında olan oğlumuz Selim e doğayı tanıtmak domatesi, biberi, salatalığı dalından koparıp yiyebileceği yumurtayı folluktan alıp yiyebileceği kısacası köy hayatının bütün saflığını doğallığını yaşatmak için kendimize bir dünya kurmaya karar verdik.

İstanbul’a 1 saat mesafede bulunan Tekirdağ Çorlu  Ahimehmet Köyünde Selim Paşa Çiftliği nin temellerini 2007 yılında attık. 20 tane civciv le çıktığımız bu serüvende 2015 yılı başı itibariyle 700 tavuk, tavuzkuşu, hindi, kaz, ördek ve 30 adet koyun-kuzu ya ulaştık.

Bu beklenmedik büyüme, ilk başlarda kendimiz için ürettiğimiz ürünleri sizlerlede paylaşma olanağı tanımış oldu. Ürünlerimizin Doğallığını ve Tazeliğini anlatmak sadece kelimelerde kalacağından aslında bir şey ifade etmeyecektir. bunu en iyi ürünlerimizi denediğinizde zaten anlayacaksınız.

Köy Yumurtası

Köy Yumurtası

Sadece şunu söyleyebilirim içine sevgimizi, emeğimizi, samimiyetimizi kattığımız ürünlerimiz sıradan değil. Ne demek istediğimizi bizden aldığınız yumurtayı yediğiniz gün anlayacaksınız. sağlıklı bir ömür yaşamanız dileğiyle…”

Köy Yumurtası Nasıl Pişirilmeli?

Sabah kahvaltılarımızın önemli bir kahvaltı hazırlama aktivitesi olarak yumurta pişirmek, çoğu zaman zevklidir. Yumurta pişirirken uygulayabileceğiniz onlarca tarif bulunurken, lezzetini arttırmak için zevkinize göre katı yada sıvı yağ çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Köy Yumurtası pişirme

Köy Yumurtası pişirme

Yumurta nasıl pişirilmeli Ülkemizde önemli bir tüketici kesimi düzenli olarak sabah kahvaltısında yumurta tüketir. Hatta öğlen vakitlerinde ve akşam bazı yemeklerde de yumurta kullanımı söz konusudur. Peki yumurta tüketiminde nelere dikkat etmek gerekiyor? Önemlisi de, yumurta içerisindeki besin değerlerini yok etmeden, azaltmadan nasıl tüketebiliriz? Bu soruların cevabını yazımızda derledik.

Öncelikle yumurta pişirme yöntemlerine değinelim. Bu yöntemleri tercih ettiğimizde ne kadar lezzetli bir sonuç ortaya çıkarabileceğimizi ve de besin değerleri açısından ne olacağını öğrenelim.

Köy Yumurtaları Sinemalarda

Yumurta Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Yumurta pişirme yöntemleri kabuklu yada kabuksuz olarak yumurtanın su yada genel olarak sağ ile pişirilmesi için uygulanan yöntemlerdir. Ülkemizde bu yöntemlerin pek çoğu yağ iledir. Sıvı yada katı yağ kullanımı arasında ciddi bir lezzet farkı olduğu gibi, ciddi bir besin değeri farkı da söz konusudur. Bu nedenle farklı yumurta pişirme teknikleri ve yöntemlerini göz önünde bulundurmak, bu doğrultuda bir tüketim yapmak gerekiyor.

1- Suda Yumurta Pişirmek (Haşlamak)

Suda yumurta pişirmek ve aynı zamanda haşlamak olarak da tanımlanır. Tüketilecek miktara göre yumurta sayısı bir kaba koyulur ve bu kaba su doldurarak tüpte kaynayıncaya kadar bekletilir. Kaynama başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika içerisinde yumurtalar tüketilecek hale gelir.

Suda yumurta pişirirken bunlara dikkat;

Buzdolabından çıkardığınız gibi doğrudan su da kaynatmayın, bunun yerine dolaptan çıkartıp bekletin ve yumurtanın oda koşullarında bir sıcaklık derecesine sahip olmasını sağlayın. Aksi takdirde yumurtanızın çatlama ihtimali %80’dir ve akı dağıldığında ise besin değeri kaybı, lezzet kaybı durumları söz konusudur.

Suda yumurta haşladıktan sonra yumurtaları soğuk su dolu bir kabta, soğuması için yaklaşık 10 dakika bekleyebilir ve bu sürede kabuğunu soyabilirsiniz. Eğer ki sarı iç kısmı yeşil bir renk ile kaplıysa, bu durum yumurtanın bayat olduğunu gösterir ve asla tüketilmesi önerilmez!

Eğer çılbır yumurta pişirmek olarak bilinen, yani kabuksuz bir şekilde yumurtayı haşlamaya karar verdiyseniz; suyun kaynar ve yumurtanın taze olması önemli koşullardır. Ayrıca kaynama sırasında limon, tuz v.b katabilirsiniz.

2- Yağda Yumurta Pişirmek

Yağda yumurta pişirmek, farklı ısı derecelerinde farklı sonuçlar elde etmenizi sağlar. Örneğin düşük bir ısıda elde edeceğiniz yağda pişirilmiş yumurta daha dağınık olacaktır. Yüksek ısıda pişirilen yumurta ise tam tersi daha derli toplu bir görünüme sahip olur. Bu aynı zamanda lezzeti de etkiler. Bu yüzden ısıtma derecesi size kalmış bir seçenektir. Ancak ideal olanı ise 120 – 130 derece arasıdır.

Yağda yumurta pişirirken yağ seçimi de önemlidir. Tereyağı yada sıvı yağ çeşitlerini kullanabilirsiniz. Doğal bir köy yumurtasını, doğal bir tereyağı yada doğal bir zeytinyağı ile pişirmek ise eşsiz yumurta lezzetini elde etmenizi sağlar.

Yumurta içerisindeki protein değerinin korunabilmesi için uzmanlar genel olarak haşlama yöntemiyle yumurtanın pişirilmesi ve tüketilmesi gerektiğini söyler. Ancak tüketicilerin büyük bir kısmının tercihi ise yağda pişirmektir. Çünkü bu yöntem ile birlikte tüketilen ekmek miktarı da artar, daha lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı olur.

Öte yandan uzun süreli pişirilen yumurtaların besin değerlerinin zarar göreceğini de belirtmek gerekiyor. Ayrıca pişirmeli sebze yemeklerinde eksik sayılan proteini karşılamak için yumurta eklemek iyi bir tercihtir. Buna örnek olarak ıspanaklı yumurta söylenebilir.

3- Omlet Yapmak

Omlet yapmak, Avrupa sabah kahvaltılarında oldukça ünlüdür. Yumurta tarifleri arasında, yağla yapılabilecek en iyi tercihlerden birisi de omlet yapmaktır. Omlet çırpma sonucu elde edilir ve yumurtanın lezzetini ciddi oranda değiştirir. Bu lezzet çoğu bünyede bağımlılık da yapabilir ve hatta birkaç sabah ard arda sadece omlet tüketmek de isteyebilirsiniz.

Omletler için farklı tarifleri, yemek tarifleri yayınlayan sitelerden bulabilirsiniz. Nitekim omletlere farklı türden garnitürler ekleyerek, harika lezzetler ortaya çıkarmak mümkündür. Besin değeri açısından da protein başta olmak üzere diğer tüm vitamin ve bileşenlerin korunduğundan emin olabilirsiniz.

Öte yandan omlet yaparken yanmaz, yapışmaz bir tava kullanımı ve uygun ölçüde yağ katmanız da bir o kadar önemli detaylardır.

TESTİ Doğal İLETİŞİM

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 5 No: 396 Şişli – İstanbul
Telefon: 0212 221 66 76
WhatsApp: 0506 138 76 17

TESTİ Doğal İletişim

TESTİ Doğal

GÜNLÜK SÜT

ORGANİK ÜRÜNLER  

PERPA GIDA FİRMALARI    

PERPA FİRMALARI    

PERPA İLETİŞİM     

AMBALAJ FİRMALARI   

PERPA TİCARET MERKEZİ